Shabani: Thirrje publike për drejtor departamenti – apel profesionistëve të bëhen pjesë e ndryshimit

Të nderuar përfaqësues të mediave, Të dashur qytetarë, Lëvizja BESA në vazhdimësi është angazhuar në hapjen e dyervepër të gjithë intelektualët, profesionistët, aktivistët e shoqërisë civile dhe gjithë atyre që duan që potencialin e tyre individual  ta vendosin në shërbim të përmirësimit të gjendjes politike, ekonomike dhe socio-kulturore në vend. Duke u nisur nga këto […]

Kryetari Bilall Kasami zhvillon takim me bashkë-presidentin e këshillit nacional të Partisë Socialiste të Zvicrës

Kryetari i Lëvizjes BESA, Bilall Kasami së bashku me anëtarët e kuvendit qendror Besa Kadriu dhe Besir Zeqiri, realizuan takim me bashkë-presidentin e këshillit nacional të Partisë Socialiste të Zvicrës, Cédric Wermuth si dhe asambleistin shqiptar z.Reis Luzhnica! Në takim u diskutua situata e përgjithshme politike në Evropë dhe nevoja e inkuadrimit të Maqedonisë së […]

Ramadani i Besës reagon në lidhje me mos shpërblimin nga qyteti i Shkupit, për kampionin Besir Alili

Këshilltari i Lëvizjes BESA në qytetin e Shkupit, Sedat Ramadani, ka reaguar në lidhje me mos futjen në rend të ditës në mbledhjen e mbajtur, për shpërblimin e kampionit në mundje Besir Alili, duke rikujtuar udhëheqësinë e Qytetit të Shkupit se keqperdorin sukseset e sportistit Besir Alili për marketing politik ndërsa nuk mbajnë premtimet e […]

Zendeli: Qeveria e mbuluar me afera prandaj duhet të shkohet në zgjedhje të parakohëshme

Deputeti i Lëvizjes BESA, Fadil Zendeli, sot në një konferencë për media ka thënë se duhet të ketë zgjedhje të parakohëshme, duke pasur parasysh çështjet e fundit, por edhe ato të mëparshme që kanë ndodhur, sidomos me rastin e djeshën me Kryeministrin dhe më parë me Sekretarin e Përgjithshëm, si dhe me zhvillimet në Qeveri, […]

Deklarata Politike e Lëvizjes BESA – Fjalim nga Arta Sadiku Akteshi

Të bindur se Republika e Maqedonisë, e themeluar në KAÇKM – gjatë Luftës së Dytë Botërore – me synim që të ndërtojë një republikë federative, përfundimisht krijoi një subjekt asimetrik dhe dështoi në ndërtimin e një njësie politike të ngritur mbi barazi, demokraci, drejtësi dhe zhvillim, gjë që u dëshmua me shpërbërjen e Jugosllavisë, kur […]

Fjalimi i Kastriot Rexhepit në Kongresin e parë të Lëvizjes BESA

Të nderuar delegatë, Me lejoni që të shfrytzoj rastin për t’ju përshëndetur dhe të uroj sukses punimeve të këtij kongresi. Në emër të propozuesve të ndryshimit, dhe plotsimit të Statutit të Lëvizjes Besa ne jemi munduar që në harmonizim me statutet e partive perëndimore të vendosim disa risi të cilat do na dallojnë nga partitë […]

Fjalimi i Abdush Demirit në Kongresin e parë të Lëvizjes BESA

Të nderuar delegatë të Lëvizjes BESA, Zonja dhe zotërinj, Para se të filloj me fjalimin më lejoni që së pari të falenderoj mysafirët që na kanë nderuar me prezencën e tyre sot. Falenderoj ekselencën e tij, Ambasadorin e Romanisë z. __VIOREL STANILA__. Poashtu falenderoj delegacionin e Partisë Republikane nga Shqipëria me në krye sekretarin gjeneral z. Arjan […]