Lëvizja BESA: Qeveria po dërgon shtetin në falimentim
Masat e ndërmarra për zbutjen e krizës ekonomike që skaduan në mesnatë 
dëshmojnë se Qeveria po mundohet të mbajë shtetin “në aparate”. Populizmi 
afatshkurtë po dëmton rëndë ekonominë e vendit dhe fakti që në kohë nuk u 
vazhduan masat dhe nuk u propozuan hapa të tjerë konkret për zbutjen e krizës 
ekonomike dëshmon se shteti është para falimentimit dhe se arka e buxhetit është 
e zbrazur.  
Qeveria nuk ka asnjë vizion për të zbutur shtrenjtimin e çmimeve që nga 
produktet bazë deri te energjia elektrike dhe derivatet e naftës. Paratë e 
qytetarëve menaxhohen nga njerëz të papërgjegjshëm të cilët po varfërojnë për 
çdo ditë popullin dhe po zhytin shtetin në krizë të thellë.  
Këtë gje duhet urgjentisht ta ndalojme dhe fatin e popullit dhe gjeneratave të 
ardhëshme mos të lejojmë të jetë në duart e Qeverisë aktuale, e cila është zhytur 
në krim dhe korrupsion.  Shteti ka nevojë për njerëz të përgjegjshëm që do 
udhëheqin institucionet ndershëm dhe me transparencë, prandaj mënyra më e 
mirë për të ndalur këtë menaxhim të keq të financave të vendit duhet të shkohet 
sa më shpejt në zgjedhje të parakohshme parlamentare. 
 
Lëvizja BESA 
01.06.2022 

Media