Kasami: Takimi i Kovaçevskit për ta shpëtuar BDI-në – 20% duhet të zëvendësohet me Gjuhën Shqipe

Të nderuar përfaqësues të mediave Të nderuar qytetarë Lëvizja BESA në vazhdimësi ka vendosur gjithë potencialin politik, për të siguruar orientimin euro-atlantik të Maqedonisë së Veriut dhe rikonfirmojmë me bindje të thellë që e ardhmja e shtetit është në Bashkimin Evropian si alternativë e vetme për të ardhmen e vendit. Një nga vlerat kryesore evropiane […]

HOXHA: Unifikim mbarë shqiptar për heqjen e “20%” dhe vendosjen e gjuhës shqipe në kushtetutë

Të nderuar përfaqësues të mediave, Të dashur qytetarë, Lëvizja BESA në vazhdimësi ka dëshmuar maturinë politike në momente shumë të rëndësishme për të ardhmen e shtetit dhe qytetarëve të saj. Më lejoni që të rikujtojmë disa nga momentet kyçe që Lëvizja BESA ka dëshmuar se kur bëhet fjalë për interesin e përgjithshëm, kemi qenë të […]

SEJDIU: Qeveria dëmton komunat, urgjentisht të rishikohet vendimi për ndërrmarjet publike komunale për ndriçim publik

Të nderuar qytetarë Të nderuar përfaqësues të mediave Jemi të indinjuar me vendimin e fundit të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, vendim ky me të cilën ua ndalon komunave të themelojnë Ndërmarrje Publike për ndriçimin publik, duke rrezikuar kështu që komunat dhe qytetarët t’i lënë në errësirë. Ne vlerësojmë se ky vendim është politik, duke […]

Shabani: Thirrje publike për drejtor departamenti – apel profesionistëve të bëhen pjesë e ndryshimit

Të nderuar përfaqësues të mediave, Të dashur qytetarë, Lëvizja BESA në vazhdimësi është angazhuar në hapjen e dyervepër të gjithë intelektualët, profesionistët, aktivistët e shoqërisë civile dhe gjithë atyre që duan që potencialin e tyre individual  ta vendosin në shërbim të përmirësimit të gjendjes politike, ekonomike dhe socio-kulturore në vend. Duke u nisur nga këto […]

Këto janë masat lehtësuese të propozuara nga Lëvizja BESA për qytetarët dhe ndërmarrjet

Të nderuar përfaqësues të mediave, Të nderuar qytetarë, Lëvizja BESA është duke e përcjellë me shumë kujdes situatën e krijuar me përhapjen e pandemisë së virusit COVID-19 dhe normalisht përveç kujdesit maksimal që duhet t’i kushtohet respektimit të rekomandimeve nga institucionet përkatësë, poashtu nuk duhet të harrojmë se situata e krijuar njëkohësisht është duke e […]

Nënkryetari Rexhepi: Domosdoshmëri krijimi i komisionit shtetëror për reformën në drejtësi

Rrugëtimi i Maqedonisë së Veriut drejt Bashkimit Evropian sa vjen e vështirësohet dhe kjo jo për fajin e kushteve që vendosen, por më shumë për fajin e kësaj garniture qeveritare e cila ra nga provimi për sa i përket aplikimit të reformave dhe vendosjes të standardeve evropiane në sistemin shtetëror dhe shoqëror. Duke lexuar me […]

Press Konferencë nga lideri i BESËS, Bilall Kasami

Të nderuar përfaqësues të mediave, Të nderuar qytetarë, Mosmbajtja e premtimeve të kësaj Qeverie është bërë përditshmëri. Por, fatkeqësisht kryeministri Zoran Zaev tani po shkel edhe marrëveshjet e arritura gjatë ndryshimeve kushtetuese. Para disa ditëve, në Kuvendin republikan, Qeveria e udhëhequr nga Zoran Zaev ka dorëzuar iniciativë për ndryshim të ligjit të dokumentave personale, respektivisht […]

Lëvizja BESA: Dënojmë ashpër mos hapjen e paraleles shqipe në Idrizovë

Të nderuar përfaqësues të mediave; Të nderuar qytetarë; Rasti i mos hapjes të paraleles shqipe në Idrizovë, rikthen ndjenjën e skenarëve të vjetra, ku shqiptarëve u pamundësohet arsimi në gjuhën shqipe si dhe tentohet me çdo kusht që çështja e arsimit të bëhet sa më e vështirë për shqiptarët me ç’rast edhe ndodhin largimet e […]

Lëvizja BESA kërkon që lëndët e PSP-së të zbardhen në tërësi

Të nderuar përfaqësues të mediave,Të nderuar qytetarë! Pranimi i lëndëve të PSP-së nga prokurori Lubomir Jovevski, si fillim është mirë që krimi i pushtetit VMRO-BDI mos të bjer në ujë. Megjithatë, nëse kjo prokurori i merr lëndët dhe i shpërndan në prokurorinë për krim të organizuar, kush do të garantojë se ato lëndë nuk do […]

Press konferencë e kryetarit Bilall Kasami

Të nderuar përfaqësues të mediave, Të nderuar qytetarë. Për fat të keq, gjitha shqetsimet tona që i kemi paraqitur në opinionin publik rreth takimit të liderëve dhe problemeve në sferën juridike që ballafaqohet shteti u dëshmuan të sakta. Jemi dëshmitarë edhe të një takimi të dështuar mes kryetarëve të dy partive më të mëdha maqedonase, […]

Lëvizja BESA po rikthehet fuqishëm, prezantohen aderimet e reja në Forumin Rinor

Të nderuar përfaqësues të mediave Të nderuar qytetarë Lëvizja BESA është forca e ndryshimit në vend. Nëpërmjet politikës së saj konstruktive, ka arritur të ngjallë interesim tek shumë njerëz, të cilët janë shprehur të gatshëm të kontribojnë për të mirën e përgjithshme në përmisimin e politikave destruktive për shqiptarët. Lëvizja BESA gjithmonë u ka dhënë […]

Lëvizja BESA: Sektori i arsimit me probleme të vjetra, mbështesim grevën e mësimdhënësve

Edhe ky fillim i vitit të ri shkollor 2019/2020 e gjen sektorin e arsimit me problemet e vjetra. Pagat e të punësuarëve në arsim janë nën dinjitetin e jetës profesionale dhe njerëzore, institucionet arsimore po shkojnë drejt rrënimit, tekste me përmbajtje skandaloze dhe fyese për shqiptarët, problem shqetësues paraqesin objektet arsimore, edhe pse u premtua […]