Viti i Ri me mbrothësi!

Viti i Ri 2019/ Urimi i Lëvizjes Besa: Viti i Ri me mbrothësi!

Të nderuar vëllezër dhe motra. Çasti i ndërrimit të moteve po afron. Urojmë që viti 2019 të jetë një vit me më shumë mbrothësi për të gjithë shqiptarët!

Lëvizja Besa gjatë këtij viti që po lëmë pas kaloi periudhën më sfiduese të pjekurisë politike, por edhe u shndërua në një nga protagonistet kryesore në proceset e rëndësishme nëpër të cilat po kalon Maqedonia.

Fatkeqësisht, në aspektin politik mund të konstatojmë se Maqedonia nuk e ka tejkaluar periudhën e krizës, sidomos nga fakti se sistemi juridik i shtetit vazhdon të jetë “mall tregëtie” për të realizuar agjenda politike, që për fat të keq mban peng Maqedoninë dhe larg vlerave e parimeve evropiane.

Viti 2018 do mbahet mend si viti amnestisë së krimit, mbulimi i aferave korruptive, politizimi i skajshëm i gjyqësorit si dhe shndërrimi i Kuvendit në institucion i cili pamundëson drejtësinë në vend.

Në aspektin ekonomik, Maqedonia jo që nuk ka patur progres dhe rritje ekonomike, por përkundrazi ka stagnim dhe përkeqësim. Kushtet e rënduara ekonomike, mospasja e perspektivës ka imponuar një dëshpërim të madh në popullatë, që si zgjidhje të vetme sheh ikjen nga vendi duke gjetur strehim në vendet e zhvilluara evropiane dhe për tëndërtuar ardhmërinë e tyre larg nga vendlindja.

Urojmë që viti i ri të jetë një shpresë e re për qytetarët e Maqedonisë, një vit ku drejtësia do jet e arritshme për të gjithë, ku politika do jetë në shërbim të së drejtës dhe jo në shërbim të krimit. Urojmë që viti që vjen të jetë vit i barazisë të plotë mes gjithë qytetarëve të Maqedonisë dhe me këtë të përmbyllet edhe integrimi i vendit në NATO dhe fillimi i negociatave për anëtarsim në BE.

Gëzuar Vitin e Ri 2019 dhe na priftë e mbara!

besabese